Hirdetés

Egyre népszerűbb a Windows 8



|

Már több mint 8 százalékos részesedést szerzett a Windows 8 az asztali rendszerek között.

Hirdetés

Lassan, de biztosan halad előre a Windows 8, leginkább a Windows XP kárára. A Net Applications statisztikái szerint az asztali operációs rendszerek között már 8,02 százalékos részesedéssel rendelkezik az aktuális Windows, ami enyhe emelkedés az augusztusi 7,41 után. 

Hirdetés

A Windows XP eközben már csak 31,4 százalékon áll, az augusztusi 33,6 és a júliusi 37,1 helyett. A Windows 8-hoz hasonlóan a Windows 7-et is többen választották a múlt hónapban: a júliusi 44,4 és az augusztusi 45,6 után már 46,4 százalékon áll a 7-es. Az október 18-án debütáló Windows 8.1 0,87 százalékról kezdhet, a Microsoft reményei szerint pedig rohamléptekben emelkedik majd a felhasználói tábora. 

A mobilos szektorban eközben még mindig az élen van az iOS, azonban az 53,6 százalék jelentős csökkenést mutat a tavaly ilyenkori 63 százalékhoz képest. Az Android részesedése a mobil operációs rendszerek között ezzel egyszerre biztos növekedést mutat minden hónapban, és pillanatnyilag 29,4 százalékon áll. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.