Hirdetés

Egyre megtévesztőbbek a vírusos emailek



|

Hirdetés

A biztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó cégek egyre többször tesznek közzé olyan figyelemfelhívó közleményeket, amelyekkel a megtévesztő emailek veszélyességére próbálják ráirányítani a figyelmet. Az utóbbi időben sok olyan levél terjed, amelyek hírességekkel kapcsolatos álhíreket terjesztenek, és ezzel próbálják rávenni a felhasználókat arra, hogy megnyissák a fertőzött emailek mellékletét, vagy rákattintsanak az azokban szereplő, kártékony weboldalakra mutató hivatkozásokra.

A Sophos olyan emaileket is felfedezett, amelyek családi képeslap érkezéséről szóló üzenetet tartalmaznak. Ezekben a levelekben nem található melléklet. Az üzenetben azonban van egy hivatkozás, amely egy kártékony weboldalra mutat. Amint a felhasználó erre rákattint, a számítógép azonnal megfertőződik. A Sophos szerint jelenleg azok a Clsldr.D és Divo.A nevű trójai programok terjednek ezzel a módszerrel, amelyek bizalmas adatok, például banki információk megszerzésére is alkalmasak.

Az F-Secure is felfedezett nagyon megtévesztő emaileket. Ezek első ránézésre a Microsofttól érkeznek, és biztonsági közleményt tartalmaznak. Valójában azonban a feladó hamis, és az üzenet sem valószerű. A levelekben egy MS05-39-es közleményről szóló információ találhatók, ugyanakkor jelenleg a Microsoft még csak az MS05-34-es számú közleményét adta ki. Ebben az esetben is igaz az, hogy ha a felhasználó a levélben szereplő hivatkozásra kattint, akkor egy fertőzött weboldalra jut el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.