Hirdetés

Egyre több a phishing-támadás



|

Emelkedik a bizalmas adatok megszerzésére irányuló adathalász-támadások száma

Hirdetés

Az APWG (Anti-Phishing Working Group) csoport egyik legfőbb feladata, hogy minél hatékonyabb eszközökkel vegye fel a küzdelmet az adathalászat (phishing) ellen, és segítse a felhasználókat a bizalmas adataik megvédésében. Az APWG tagjai ezért folyamatosan monitorozzák az internetet, és megpróbálnak minél több adathalász tevékenységet felderíteni. A szervezet a tapasztalatairól rendszeres időközönként jelentést ad ki.

Az APWG napokban kiadott jelentése szerint sajnos tovább romlott a helyzet. A felmérésből kiderül, hogy márciusban a szervezet tagjai által felfedezett adathalász-támadások száma átlépte a 18 ezret. Ez meglehetősen rossz eredménynek számít, ugyanis az előző év márciusában a phishing támadások száma még 13 ezer alatt volt.

Az APWG jelentése szerint az adathalászok elsősorban pénzügyi intézményekhez kapcsolódó adatok megszerzésére törekednek. Az esetek 90 százalékában valamilyen pénzügyi illetve banki szolgáltatáshoz kötődő támadásokat indítanak. Érdekesség, hogy a meghamisított weboldalakra épülő adathalász támadások többsége megtévesztő URL-ek, míg a 32 százalékuk csak IP címek felhasználásával valósul meg. Az APWG jelentése szerint sajnos a meghamisított emaileket felhasználó phishing terén sem jobb a helyzet. Az adathalászatnak ez az a területe, ahol például 2004 novembere és 2005 novembere között 300 százalékos növekedés volt megfigyelhető a támadások számában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.