Hirdetés

Egyszerűbb hangkereséssel újít a Chrome 34



|

Sejthetően az „Ok, Google” paranccsal lesz indítható a funkcionalitás.

Hirdetés

A jelenlegi álláspont alapján a Chrome 34 böngésző május eleje környékén számos lényegi újdonsággal fog elérhetővé válni, ugyanis a nemrég kiadott 33-ból végül kimaradt bővítményes szigorítás mellett hangkeresést is egyszerűbb lesz végrehajtani vele: a keresőcég kezdőoldalának, vagy éppen egy friss lap megnyitása után csak annyit kell majd mondani, hogy „Ok, Google”.
 

Hirdetés


A hangkeresést már jó ideje támogatja a böngésző, a mostani újítással csupán annyi változik, hogy a Chrome 34-ben már nem kell a keresőmezőben rákattintani a mikrofont ábrázoló ikonra. A családosok számára jó hír lehet, hogy a gyerekek által is használt számítógépek újratelepítése után könnyedén importálható lesz a már létrehozott felügyeleti fiók a böngészőbe.


A Chrome 34 további újdonságai: nem kell előtagokat használni a WebAudio API-k esetében, a fejlesztők új programozási felületeket kapnak, továbbá a böngésző már támogatja a reszponzív képeket is. Utóbbi lehetőséggel megadható, hogy amennyiben egy weblapra beágyazott képből több felbontású változat is rendelkezésre áll, akkor a kijelző felbontásától függően melyik töltődjön be.


(Forrás: Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.