Hirdetés

Egyszerűbbé vált ingyen Windows 10-re frissíteni



|

Már a korábbi Windowsok licenckulcsait is elfogadja az operációs rendszer.

Hirdetés

A Microsoft meglepően rámenősen próbál mindenkit átállítani a Windows 10 használatára. A törekvés legfontosabb eleme a 2016. július 29-ig érvényes ingyen frissítési lehetőség, amely keretében az összes hardveresen kompatibilis számítógéppel rendelkező Windows 7 / 8.x felhasználó átállhat a rendszerre.

Hirdetés


A geekek számára eddig sajnos egy kicsit körülményes volt az ingyen frissítés, ugyanis nem lehetett azonnal tisztán telepíteni a Windows 10-et: elsőként fel kellett rá frissíteni a meglévő Windows 7 / 8.x szoftverről, a tiszta installáció lehetősége csak az első, automatikus aktiválás megtörténte után vált lehetővé. Egyébként új licenckulcs ilyenkor nem jár a felhasználóknak, a frissítők esetében a hardveres konfiguráció alapján aktiválható újra a Windows 10.


A Microsoft most megoldotta az eddigi frissítési módszert nem szívlelők problémáját, ugyanis az őszi "javítócsomaggal" ellátott Windows 10-et már közvetlenül is lehet aktiválni a meglévő Windows 7 és Windows 8.x licenckulcsokkal. Ilyen szándék esetén a Windows 10 tiszta telepítésekor ki kell hagyni a termékkulcs beírását; a régi kulcsokat a rendszer installációjának megtörténte után, a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság →  Aktiválás menüjében kell megadni.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.