Hirdetés

Eladóak az NSA kémeszközei



|

Lopott NSA-kémszoftvereket árul egy hacker, amelyeket így már a mezei cyberbűnözők is elérhetnek.

Hirdetés

Még szombaton történt, hogy nagy mennyiségű számítógépes kódot szivárogtatott ki egy anonimként, a The Shadow Brokers név alatt működő támadó. 

Hirdetés

Ugyanez a hacker/csoport később beígért egy aukciót, amelyen cyberfegyverekhez lehet hozzájutni. 

Állítólag olyan hackelésre alkalmas eszközöket kínálnak, amelyeket a the Equation Group fejlesztett ki. Ez nagy valószínűséggel az amerikai NSA, valamint négy nemzetközi szövetségese (ausztrál, kanadai, brit és új-zélandi szervezetekkel). 

A szakértők amiatt aggódnak, hogy az NSA eszközeihez immáron a mezei cyberbűnözők is hozzá tudnak jutni - aki eddig nem tudta, hogy mivel és hogyan indítson támadásokat, az most eszközt és információt is kapott. Ráadásul valódi és könnyen használható toolkitnek néz ki, vagyis nem átverésről van szó - ingyenes demót is adtak a támadók. 

Egyes szakértők szerint az eszközöket még 2013-ban lophatták el, és többek között routerek és tűzfalak feltörésére is alkalmasak. Kis szerencsével a legtöbb hatástalan lehet, feltéve, hogy a felhasználók, cégek és kormányok minden szoftverből a legújabb frissítéseket alkalmazzák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.