Hirdetés

Elcomsoft Advanced Office Password Recovery Home



|

Elfelejtettük egy dokumentum jelszavát? Törjük fel azt!

Hirdetés

Képzeljük el, hogy hirtelen szükségünk van egy olyan dokumentumra, amelyet még jó néhány évvel ezelőtt készítettünk el. Nagyon derék módon jelszóval védtük le, hogy senki se módosíthasson benne. Az elmúlt idő azonban a memóriánkon is nyomot hagyott, így hosszas próbálgatás során sem tudunk rájönni a kívánt kódsorra. A folyamatos idegeskedés és az egyre intenzívebben gyöngyöző homlokunk egy irányba terel minket: az automatizálás felé, mivel jóval egyszerűbb az, ha egy program próbálkozik helyettünk a kódtöréssel.

Az Elcomsoft jelszó-visszaállítója pont ezen munkát végzi el, amire jobb esetben semmi szükségünk sincs, ám ha megtörténik a baj, akkor szó szerint életet menthet. Habár a szoftver nem olcsó, már az első használatakor visszahozhatja az árát, amennyiben egy határidős feladatról van szó. Fontos azonban, hogy ne várjunk csodát az alkalmazástól, mivel az sem tesz mást, mint folyamatosan próbálgatja a lehetséges variációkat. Természetesen ez jóval gyorsabb, mintha mi tennék ugyanazt, ráadásul a gép nem borul ki a folyamatos kudarctól, nem panaszkodik, illetve nem adja fel a próbálgatást.

Segítségre szorul

Az Advanced Office Password Recovery leginkább akkor képes instant eredménnyel szolgálni, ha a keresett kulcs olyan gyenge, hogy szerepel a leggyakrabban használt jelszavakat tároló adatbázisában, valamint ha egy kis segítséget adunk a számára. Az adatbázisa egyébként tapasztalatunk szerint egy kissé hiányos, mivel az általunk megadott – az egyik lehető leggyengébb – „pass123” kódsort nem tudta onnan előkutatni. Ha e kudarc velünk is megtörténne, akkor nem marad más választás, a brutális támadáshoz kell folyamodni. Gyors eredményt ezen esetben csak akkor várjunk, ha valami kiindulópontot tudunk adni a szoftver számára.

 

 

Ez a „Brute-Force with Mask” kereséssel hajtható végre, amikor a vonatkozó fülön megadhatjuk, hogy mekkora a jelszó maximális mérete, milyen karaktereket tartalmazhat, hogyan kezdődik, illetve maszkolásnál karakterenként megadhatjuk, hogy mit tudunk, illetve mit keresünk. Például a „pass###” kifejezés teljesen működőképes a fenti jelszó mellett a „#” maszk használatával. Egy középkategóriás konfigurációval így 10–20 percre szoríthatjuk le a jelszófejtés idejét, amely egy segítség nélküli brutális keresés esetén több óra is lehet. Sajnos a törés nem úgy működik, mint a filmekben, azaz a program nem érzékeli azt, ha egy pozícióban helyes karaktert talált, folyamatosan próbálgatja a karaktereket, amíg meg nem találja a jó kombinációt.

Verziók és különbségek

Az Advanced Office Password Recovery kezelőfelületére nem pazarolnánk túl sok mondatot, mivel az magától értetődik. Az alapbeállításon túl például megadhatjuk, hogy mely szótárt használja a program (sajnos magyar lokalizációs csomag nincs, az csak külön rendelhető hozzá 15 dollárért). Érdekes még a „Password cache” fül, ahol konfigurálhatjuk, hogy a szoftver mely kódokat nézze át minden esetben elsőként.

A Home verzió csak a Word, az Excel és az Access titkosításokkal tud elbánni, míg például az Outlook vagy OneNote jelszavának feltöréséhez már a Standard kiadásra lesz szükségünk. A verziók közötti fő különbség leginkább a támogatott processzorok számában mutatkozik meg. Míg a Home csak eggyel képes dolgozni, addig a Standard változat négy CPU és egy GPU erejét tudja kihasználni, a legerősebb Professional kiadás pedig akár 32 darab CPU-val és 8 GPU-val is együtt tud működni. A kódfejtésnél minden plusz processzorral időt nyerhetünk – akár magonként 25-30 százalékot is, ami miatt érdemes minél több nyers erőt fordítani a feladat elvégzésére, főként, ha Office 2007 vagy 2010 alkalmazásokkal védett OOXML dokumentumokról van szó (.docx, .xlsx, .pptx), mivel e verzióknál a Microsoft továbbfejlesztette a jelszavas védelmet, a dekódoló szoftverek fejlesztőinek a nagy bánatára. A processzor mellett ezért az Elcomsoft programja a GPU erejére is erősen támaszkodni próbál. A legújabb kiadás az ATI és NVIDIA kártyák széles spektrumát támogatja, így például az NVIDIA Geforce 8,9, 100, 200 és 4000, valamint az ATI Radeon 4800 és 5000 szériát is. Sajnos ezen plusz segítség kérvényezéséhez szintén legalább a 99 eurós Standard változatot kell megvásárolnunk.

Adatok

- Microsoft Office-támogatás a 2.0-s verziótól egészen 2010-ig
- jelszók feltörése szótár, előzmények és próbálgatás alapján
- a korábban feltört dokumentumok adatainak mentése
- hardveres gyorsítás
- GPU-gyorsítás az NVIDIA és ATI grafikus vezérlőkkel
- több processzor együttes használatának támogatása – egészen 32 magig
- Fejlesztő: Elcomsoft Co.
- Ár: 49 euró
- Web: elcomsoft.com/aopr

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.