Hirdetés

Elege lett a becsapós tisztítókból a Microsoftnak



|

A Windows Defender kiteszi a félrevezető programok szűrét.

Hirdetés

A népszerű vírusirtók már évek óta nem csak a konkrét kártevők települését próbálják megakadályozni, hanem figyelmet fordítanak a kéretlen alkalmazások kiszűrésére is. A Microsoft bejelentette, hogy a Windows Defender sem fog kesztyűs kézzel bánni a megtévesztésre alkalmas szoftverekkel, még a gyanús rendszeroptimalizációs programok szűrét is kiteszi majd a PC-kről.

Hirdetés


A vállalat által problémásnak titulált karbantartó szoftverek általában ingyenes és fizetős verzióval egyaránt rendelkeznek. A készítőik az ingyenes verziót használják csaliként, majd olyan állítólagos hibákat jeleznek, amelyeket csak a fizetős Pro változat képes kijavítani. A másik gyakori gond, hogy a programok valójában lassítják a gépet, például problémának tekintik az alkalmazások gyorsabb indítása érdekében létrehozott előtöltési (prefetch) állományokat, ez is megtévesztésnek minősül.

PC Utilities Pro: nem csak félrevezető, hanem konkrétan kártevő


A harmadik felektől származó alkalmazások mostantól rengeteg új kritérium alapján felkerülhetnek a Windows Defender feketelistájára, a fentieken túl például a webes forgalom átirányítása, a Microsoft által kártékonynak ítélt szoftverek letöltésének kísérlete, továbbá a reklámokat tartalmazó ablakok nyitogatása is főben járó bűnnek számít.


(Forrás: WinBeta, Microsoft | Nyitókép: Anonymous9000)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.