Hirdetés

Elérhető a korai MS-DOS és Word forráskódja



|

Újabb érdekességek érkeztek a Computer History Museumba.

Hirdetés

Tavaly februárban az Adobe a geekek felé kedves gesztust téve a Computer History Museum közreműködésével publikálta a Photoshop 1.0 forráskódját, majd novemberben az almás cég is csatlakozott a partihoz az Apple II számítógépen futó operációs rendszer kódbázisával. Úgy tűnik lassan már mozgalommá válik a régi forráskódok kiadása, tegnaptól ugyanis az MS-DOS 1.1 / 2.0 és Word for Windows 1.1a kódbázisait is letölthetik az érdeklődők.
 

Hirdetés


Természetesen a kódok manapság semmilyen piaci értékkel sem rendelkeznek, ám ettől függetlenül a letöltésük előtt el kell fogadni egy licencszerződést, miszerint üzleti célra nem lehet felhasználni azokat. Ezen túlmenően tiltott az újrapublikálásuk is, a fájlokat kizárólag a Computer History Museum terjesztheti.


A Microsoft állítása szerint a forráskódok publikálása a történelmi jelentőségükből fakad, ugyanis ezen szoftverek segítségével vált nemzetközi mamuttá a redmondi cég, az MS-DOS és Word for Windows örökre megváltoztatták a számítástechnikát.


(Forrás: Ars Technika | Illusztráció: HombreDHojalata / Wikimedia

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.