Hirdetés

Elérhető a végleges Opera 12



|

Többek közt hardveres renderelésel, és HTML5-ös webkamera támogatással újítottak a norvégok.

Hirdetés

A Facebookkal nemrégiben hírbe hozott Opera Software elérhetővé tette az „asztali” webböngészőjének 12-es főverzióját, az új kiadás természetesen magyar nyelven is használható. A szoftver számos újítása ellenére leadott néhány kilót, hiszen kikerültek belőle a kevesek által használt Unite, Widgets, és Voice komponensek.


A fejlesztők tájékoztatása szerint az új Opera gyorsabb és stabilabb az előző főverziónál, támogatja a működés közbeni témázást, a jobbról balra írandó szövegek megjelenítését, képes natívan (HTML5-ös specifikációk szerint) kezelni a webkamerákat, rendelkezik GPU által gyorsított rendereléssel, továbbá a WebGL értelmezése sem jelent már gondot az alkalmazásnak.


Szintén érdekes, hogy a böngésző által betöltött beépülők ettől a verziótól kezdve a stabilitás növelése érdekében külön folyamatokként futnak, bekapcsolhatóvá vált a Do Not Track, ezen felül szélesebb körűvé vált a CSS3 animációk és átmenetek támogatása is – a változtatások pontos listája itt tekinthető meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.