Hirdetés

Elérhető a végleges Opera 15



|

Egyelőre sok sebből vérzik a teljesen megújult böngésző.

Hirdetés

Néhány órával az Opera Mail levelezőről írt rövid beszámolónk megjelenése után a norvég szoftvercég elérhetővé tette az Opera 15 böngészőjének végleges verzióját. A Presto helyett már Google Blink (WebKit) motort használó szoftver ugyan stabilnak tűnik, ám nem sokkal okosabb a május végén kiadott publikus bétánál.


A legsúlyosabb problémát talán az jelenti, hogy az Opera 15 még nem támogatja az elődje által használt adatszinkronizációs szolgáltatást, így a 12-es verzióval a felhőbe mentett könyvjelzőket és jelszavakat nem lehet „betölteni” a Link azonosító megadásával. Konkrétan a hagyományos könyvjelzőzés sem tért vissza a böngészőbe, csupán a „Gyűjtőlap” névre keresztelt oldalra lehet kitűzni az érdekesnek vélt weblapokat.


A vállalat tájékoztatása szerint a hiányosságok miatt egy darabig még támogatott lesz az Opera 12, így a felhasználóknak egészen addig nem muszáj átmigrálniuk a Blink motoros utódra, amíg nem orvosolják annak legsúlyosabb visszásságait. Jogos viszont a kérdés, hogy ilyen körülmények közt egyáltalán mi értelme volt véglegesnek nyilvánítani a 15-öt: még az újonc operások igényeit sem feltétlenül képes kielégíteni, nem hogy a régiekét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.