Hirdetés

Elindult a Google Assistant



|

Elérhetővé vált a Marshmallow és a Nougat rendszerekre a Google asszisztense, amely idővel iPhone-ra is megérkezhet.

Hirdetés

Az ígéreteknek megfelelően elindult az Android 6.0 vagy annál újabb rendszert futtató okostelefonokra a Google Assistant. Mindeddig kizárólag a Pixel készülékeken, a Google Home okoshangszórón és a Google Allo üzenetküldőben volt hozzáférhető az assisztens. 

Hirdetés

A Google Assistant sok tekintetben mindössze a továbbfejlesztett verziója az OK Google szolgáltatásnak. A segítségével kérdéseket lehet feltenni, meghallgatni a válaszokat, emlékeztetőket beállítani és más funkciókat vezérelni hanggal. Persze az okosotthonba való termékek kezelése is megoldható, több más dolog mellett. 

A Google Assistant idővel még okosabb lesz, a Google és a külsős fejlesztők egyaránt bővítik majd a tudását. Épp úgy, mint az Amazon Alexánál. 

Sajnos a Google Assistant egyelőre csak Amerikában jelent meg a Marshmallow és a Nougat rendszerekre. A következő körben (hamarosan) Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália és Németország kapja meg a Google Play Szolgáltatások új verziójával, tehát rendszert nem szükséges frissíteni. 

A Google asszisztenséhez kapcsolódó hír, hogy a termékmenedzsmentért felelős igazgató, Gummi Haftseinsson szerint egyelőre nem tervezik iPhone-ra vinni a szolgáltatást, azonban a Google alapvető hozzáállása, hogy az Assistant a lehető legtöbb ember számára váljon elérhetővé. Vagyis idővel iPhone-ra is várható

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.