Hirdetés

Elindult az Outlook.com



|

Ha nem is ingyen Outlook, de mindenképpen Hotmail-utód és komplex szolgáltatás az Outloook.com.

Hirdetés

Tegnap indult útjára a Microsoft új webmail szolgáltatása, az Outlook.com. A Microsoft nem titkolt szándéka, hogy a Gmail és a Yahoo Mail szolgáltatásokkal versengjen, nem cél az Office Outlook kiváltása.

 

Régen indult a Hotmail és nagyon sokáig mondhatta magát messze a legsikeresebb ingyenes webmail rendszernek. Legalábbis addig, míg a Yahoo és a Gmail nagyobb ingyenes tárhelyükkel és szerteágazóbb szolgáltatásaikkal nem dolgozták le ennek az előnynek a nagy részét. (Ha ugyan nem mindet,  jelentések szerint már nem vezet a Hotmail.) A Hotmail sok ráncfelvarrást, újítást megélt és átesett egy brand megújításon is, mint a Windows Live szolgáltatás része. Mindhiába, a fölényes elsőség ideje elmúlt.

 

 

A Microsoft alaposabb megújulással vesz új lendületet. Az Outlook.com címen beléphetünk a Metro stílusú kezelőfelülettel rendelkező webmail szolgáltatásba régi, Hotmail-es vagy Windows Live-os azonosítónkkal és ott találjuk régi leveleinket egy – a fejlesztő szerint – 30 százalékkal hatékonyabb felületen.

 

A Outlook.com natívan támogatja a közösségi szolgáltatások integrálását, Facebook, Google, LinkedIn és Twitter fiókunk kapásból csatolható, igaz, a Hotmailben a Messenger Social is kínálta ugyanezt. Kicsit később jön a Skype integráció, ami a konkurens Google Talk funkcionalitását – és vélhetően még több mindent – hivatott biztosítani. Nem maradhatott ki a szolgáltatások közül az ingyenes, web alapú Word, Excel, PowerPoint és OneNote sem, a tárhelyet pedig természetesen a SkyDrive adja. Mindezek persze a Hotmailből is elérhetők voltak, de most egy jóval egységesebb és kezesebb, Metro stílusú megjelenéssel kapjuk az extrákat.

 

 

 

Az átmenet eléggé zökkenőmentesnek ígérkezik a Microsoft korábbi webmail felhasználói számára, ők megtarthatják @hotmail.com, @live.com vagy @msn.com végű címeiket. A régi levelek és címek ott várnak mindenkit a bejelentkezést követően azonnal. Aki szeretne, az kaphat @outlook.com-ra végződő címet is. Persze ma már nem annyira az e-mail áll a mindennapi elektronikus kommunikáció központjában és a széles szolgáltatáspalettából érezhető, hogy ezzel a Microsoft is teljesen tisztában van. Ettől persze még kérdéses, hogy a szolgáltatás mekkora sikert arat majd, de az biztos hogy mint tényező egyáltalán nem lesz elhanyagolható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.