Hirdetés

Elképesztő trükkre képes a Google Fordító



|

A neurális gépi fordításnak hála korábban nem párosított nyelveket is le tud fordítani a rendszer.

Hirdetés

A Google neurális gépi fordítása szeptemberben mutatkozott be, immáron ez segíti a Google Fordítót. A rendszer egy neurális hálózatra épít, amely a múltbéli eseményekből képes tanulni, és az új problémákat ezek alapján megoldani. 

Hirdetés

A Google a fordítás pontosságát és hatékonyságát már nagyban fokozta a gépi tanulással, mostantól pedig akkor is képes két nyelv között fordítani a rendszer, ha azokat korábban még nem párosították. 

Amennyiben a példa alapja a japánról angolra és koreairól angolra fordítás, akkor a Google neurális gépi fordítója megosztja a paramétereket a négy nyelvpár között, és képes pontos fordítást adni koreairól japánra, még akkor is, ha erre korábban sosem tanították meg. 

A Google szerint ez az első alkalom, hogy effajta fordítást megvalósítottak a gépi fordítás segítségével. 

A felújított Google Fordító már élesben teszi a dolgát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.