Hirdetés

Elkészült a Mozilla Firefox 16



|

Elsősorban a fejlesztőknek kínál sok újdonságot a friss verzió.

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap este a Mozilla Alapítvány elérhetővé tette a Firefox 16-os főverzióját, amely a szokásos hibajavításokon felül főként a fejlesztők számára tartogat rengeteg újdonságot.


Az átlagos felhasználóknak ettől függetlenül feltűnhet, hogy a fejlesztők csiszoltak az AwesomeBar kinézetén, továbbá a JavaScript szemétgyűjtőjében történt változások miatt csökkenhet a böngésző válaszideje (a rókát eddig átmenetileg „lefagyasztó” egyetlen nagy memóriafelszabadítási fázis helyett a gyűjtő mostantól több kisebb lépésben képes visszaigényelni a memóriát).


Jó hír a Mac OS X-et használó látássérültek számára, hogy a Firefox 16 már támogatja az operációs rendszer VoiceOver akadálymentesítési megoldását, viszont a Lionben bevezetett új multitouch gesztusok implementálása nem mostanában fog megvalósulni.


A fejlesztőket érintő változások közül kiemelendő a Fejlesztői eszköztár integrálása, a Google Chrome-ban már régóta elérhető offline webes alkalmazások előzetes támogatása, az about:memory fülenkénti memóriastatisztikája, plusz a CSS3 animációk, átmenetek és transzformációk prefix nélküli értelmezése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.