Hirdetés

Elkészült a Mozilla Firefox 51



|

Több hasznos apróság mellett FLAC-lejátszással is bővült a böngésző.

Hirdetés

A terveknek megfelelően elkészült a Mozilla Firefox 51 stabil kiadása. A böngésző friss főverziója aránylag sok újdonságot hozott, az összességében legfontosabb fejlesztéseknek a FLAC hangfájlok natív lejátszása, és a WebGL 2 grafikus környezet támogatása jelentik. Kiemelendő még, hogy az új típusú Web Extensions bővítmények már hozzáférhetnek a Vágólaphoz, továbbá a reklámcégek ujjlenyomatkészítő követőszoftvereivel való kibabrálás érdekében mostantól két akkus üzemidő lekérésére használható JavaScript API is kerekített értékeket ad vissza a lekérdezéskor.


Hirdetés


Ezzel nem fújt ki a praktikus újdonságok köre: a jelszavak mentésére rákérdező popup felületen előzetesen megtekinthetővé váltak a menteni kívánt adatok, a nem HTTPS kapcsolatot használó belépőoldalak esetén biztonsági figyelmeztetés jelenik meg a címsorban, Linux alatt már a Skia könyvtáron keresztül történik a 2D renderelés, továbbá a GPU-gyorsítással nem rendelkező gépeken javult a videolejátszás teljesítménye.


Hírünk írásakor a Mozilla weboldalán és frissítőszolgáltatásán keresztül még nem volt elérhető a Firefox 51, azonban az alapítvány FTP-szerveréről már beszerezhették az érdeklődők.


(Forrás: gHacks, OMG!Ubuntu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.