Hirdetés

Elkészült az Elementary OS 0.4



|

Rengeteg kisebb-nagyobb újdonság került trendi Linux-disztribúcióba.

Hirdetés

Bő egy évvel a Freya után az Elementary OS fejlesztőcsapata kiadta a Linux-disztribúció legújabb stabil verzióját, a Loki kódnevű 0.4-es változatot. A rendszer innen tölthető le, az ingyenes beszerzéséhez egy nullát kell írni az adománykérő beviteli mezőbe.


Hirdetés


A Loki újdonságai közül kiemelendő a teljesen újraírt indikátormodul, plusz a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek értesítési rendszer használhatóbbá tételére. Az Ubuntu Szoftverközpont kikerült az Elementary-ból, helyette egyedi fejlesztésű "piacteret" kínál a Loki. Egyelőre nagyon fapados a megoldás, azonban gyors és rendezett, az egyértelmű hiányosságai ellenére is pozitív benyomást kelt.



Érdekes még a Privacy Mode is, a böngészőben található inkognitómódhoz hasonlóan ezt bekapcsolva a rendszer nem menti a fájlmegnyitási előzményeket. A témánál tartva az alapértelmezett böngésző az Epiphany helyett már a Midori. A Mail névre hallgató levelezőt a többség Geary néven ismerte meg, az Elementary OS fejlesztői pár hónapja átvették az egész projektet az eredeti csapattól.


(Forrás: Neowin, Elementary blog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.