Hirdetés

Elkészült az UHU-Linux 2.0-s „Igen” kiadása



|

Hosszas fejlesztési és tesztelési időszak végezetével elkészült az UHU-Linux, az elsősorban otthoni vagy irodai használatra szánt magyar nyelvű Linux disztribúció 2.0-s változata. Az UHU-Linux 2.0 az „Igen” kódnevet kapta.

Hirdetés

Szakítva a korábbi 2 CD-s hagyománnyal, az UHU-Linux 2.0 DVD- és CD-formátumban is elérhető. A DVD-s kiadás a teljes változat, a CD-változat is tartalmaz a szokásos általános otthoni és irodai feladatokra egy-egy alkalmazást, de nem nyújt alternatívákat, és nem tartalmazza a speciálisabb igényeket kielégítő programokat. Alapértelmezésben a DVD-ről is csak a CD-n szereplő alaprendszer települ, de természetesen választható teljes telepítés, vagy egyéni csomagválogatás is.


Korábbi UHU-Linux 1.0, 1.1 vagy 1.2 rendszerünket frissíthetjük is 2.0-ra új telepítés választása helyett. Helyezzük be a lemezt, indítsuk erről a rendszert, és válasszuk ki a megfelelő menüpontot. Online frissítés technikai okok miatt sajnos nem lehetséges.

A rendszer egyik legnagyobb újdonsága a Unicode (UTF-8) karakterkészletre történő teljes átállás. Ennek hatására megszűnnek a korábbi problémák az ékezetes betűkkel, és megszűnik az a korlátozás is, hogy csak a közép-európai nyelvek ékezetes betűit használhatnánk.
A főbb változások között említést érdemel az idegen nyelvek jobb támogatása, a hálózatkezelés, automatikus csatolás és a billentyűzetkiosztás-váltás átdolgozása is, valamint természetesen a számtalan megújult és újonnan megjelent alkalmazás is. Mindezekről részletesebb információ található az UHU-Linux honlapján.

Az UHU-Linux 2.0 lemezek már most megvásárolhatók, a terméktámogatás igénybe vételére nem jogosító, ingyenes telepítőkészlet várhatólag szeptember végén lesz letölthető.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.