Hirdetés

Élőben patchelhető az Ubuntu 16.04 rendszermagja



|

A Canonical három számítógépig ingyen kínálja a szolgáltatást.

Hirdetés

A nagyjából másfél éve kiadott 4.0-s Linux kernel egyik legnagyobb újítása az volt, hogy az OS újraindítása nélkül is lehetővé tette a rendszermaghoz tartozó csomagok patchelését. Ez a funkció sejthetően a nagy rendelkezésre állású szerverkörnyezetekben fontos, a kiszolgálók leállítása nélkül telepíthetőek a biztonsági javítások.


Hirdetés


A Canonical most bejelentette, hogy a funkciót mostantól már nem csak a fizetős vállalati ügyfeleknek hajlandó biztosítani az Ubuntu 16.04 LTS rendszeren, három számítógépig bárki ingyen igénybe veheti a lehetőséget. A Canonical az első olyan vállalat, amely ingyen kínál élő kernelfrissítési szolgáltatást az ügyfeleinek.



A szolgáltatás iránt érdeklődőknek nincs más dolguk, mint ezen a webhelyen regisztrálni a számítógépüknek egy azonosítókódot, majd a "sudo snap install canonical-livepatch" és a "sudo canonical-livepatch enable [kapott azonosítókód]" parancsok kiadásával máris aktiválhatják az Ubuntu rendszermagjának újraindítás nélküli frissítését.


(Forrás: Neowin, Canonical | Nyitókép: chispita_666)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.