Hirdetés

Elromlott az egered? Használd az okostelefont



|

A Remote Mouse a Windows, OS X, iOS és Android, Windows Phone rendszereket is támogatja.

Hirdetés

Bár szerencsére nem túl gyakori, hogy egy egér vagy egy billentyűzet végérvényesen megadná magát, azért adódhatnak olyan helyzetek, hogy hirtelen szükség lenne egy újra. Ilyenkor az előző darab vagy a fiók mélyén lapul, vagy nem. Ez utóbbi esetben vészmegoldásra lehet szükség. 

Hirdetés

 

Az okostelefon jó lesz

A vészmegoldás lehet az okostelefon - vagy a táblagép - is, amelyre az óvatosság kedvéért előre is telepíthetünk megfelelő appot. Emellett akkor is jól jön, ha a perifériáink vezetékesek, de vezeték nélkül is szeretnénk boldogulni a rendszerrel - mondjuk a kanapéról. 

 

Macet és Windows is kezel

 

A Remote Mouse bár nem egy fizikai egér és billentyűzet, okostelefonon keresztül egészen jól használható app. Jó hír, hogy amellett, hogy ingyenes, Windows, OS X, Android, iOS és Windows Phone rendszereken egyaránt használható. 

A használathoz a PC-n vagy Macen is telepíteni kell az asztali kiadást (ha a kettőből egy periféria működik, ez szerencsére nem megoldhatatlan utólag sem). 

 

Sokat tud

Az appban az ujjunkkal tudjuk mozgatni a kurzort a képernyőn keresztül. Egy érintés bal, kettő ujjal pedig jobb kattintást jelent, illetve mozgathatóak az ablakok, és két ujjal scrollozni is lehet. 

 

A multimédiás távirányító fizetős

 

A billentyűzet ikonra kattintva ezen felül gépelni is lehet, az okostelefon saját virtuális billentyűzetén keresztül. A program ikonra nyomva a telepített alkalmazások listája is előcsalható, és bármelyik futtatható a telefonon keresztül. 

Mindent általában nem adnak ingyen, így néhány extráért itt is külön kell fizetni: így például a multimédiás távirányításért. 

Ha az asztali és a mobilos alkalmazás is telepítve van, és a két eszköz ugyanazon a vezeték nélküli hálózaton van, akkor az okostelefon automatikusan tud csatlakozni a géphez. Egy QR-kód generálásával azonban akár kézzel is lehet kényszeríteni a kapcsolat létrehozását, ezt természetesen a mobillal kell beszkennelni. Maga az okostelefon csupán perifériát helyettesít, tehát ahhoz, hogy tudjuk, mit csinálunk, a gép képernyőjét is figyelni kell. 

 

A scrollozás sebessége is állítható

 

A Remote Mouse segítségével egyszerűen alakítható vezeték nélküli egérré az okostelefonunk, némi pénzért pedig multimédiás távirányítót is gyárthatunk belőle PC-hez vagy Machez. Az app és a kliense jól működnek együtt, és bár a program egy fizikai egeret vagy billentyűzetet nem helyettesít, sok esetben lehet hasznos. 

Ti használtatok már effajta appokat? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.