Hirdetés

Eltűnik a Get Windows 10 alkalmazás



|

Július végétől a Microsoft eltávolítja a programot a számítógépekről.

Hirdetés

Az előzetes terveknek megfelelően július végén lejár a promóció, amely keretében a Windows 7 és Windows 8.x rendszerű számítógépeket ingyen frissíteni lehet a Windows 10-re. A Microsoft mostanra azt is megerősítette, hogy az akció lejárta után eltávolítja a nem frissített számítógépekről a frissítésre buzdító Get Windows 10 alkalmazást.

Hirdetés


A Get Windows 10 alapvetően jó ötletnek nevezhető, hiszen a segítségével könnyen fel lehet hívni az informatikai újdonságokat nem követők figyelmét az ingyenes frissítési lehetőségre. Viszont komoly kritikákat váltott ki a szoftver rámenőssége: a felhasználók egyszerűen nem képesek egyszer és mindenkorra közölni a programmal, hogy nem kérnek az ingyenes frissítésből, újból és újból el kell utasítaniuk a nyaggatását.


Ezen túlmenően a Get Windows 10 fenti képen látható felülete szándékosan úgy lett kialakítva, hogy a telepítés gombokra való kattintásra sarkallja a felhasználókat. A frissítési ajánlat az ablak bezáró gombjára klikkelve ugyan elutasítható, de a dizájnjának mintái kifejezetten manipulatívnak nevezhetőek. A rosszindulatú internetes hirdetéseknél szokás efféle pszichológiai trükköket bevetni a kattintásra ösztönzés érdekében, egy Microsofttól érkező alkalmazástól több korrektséget várnánk el.


(Forrás: WinBeta, PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.