Hirdetés

Emailezni csak elegánsan, kényelmesen



|

Mindenkinek van email fiókja - legalább egy. Ez kritikusan fontos, minden online regisztrációhoz szükséges, de vajon mit tehet az, aki nem törődik bele a suta online felületekbe?

Hirdetés

Egyetlen, igazából csak azonosításhoz, értesítésekhez, reklámlevelekhez használt email cím miatt email kliens programot telepíteni nem igazán fontos. Erre a feladatra bőségesen elegendő az online felület, ami ma már minden email címhez tartozik. A legtöbb a Gmailt használják, de ott van még a Yahoo, az Outlook és néhány egyéb, többnyire lokális szolgáltató is. Ha azonban aktívan emailezünk, sőt, ha több email címet is használunk, nem árt beszerezni egy mail klienst. Az online, böngészőablakban megnyitott levelezők sok levél esetén bizony lelassulhatnak és sokkal több erőforrást használnak, mint egy átlagos weboldal. Ez pedig lassítja a böngészőt, vagyis a netes élményünket rontja le, arról nem is beszélve, hogy minden emailcímhez külön-külön fület kell nyitva tartanunk (hacsak nem folyatjuk egybe a sok-sok levelezést).


Kézenfekvő megoldás hát feltelepíteni egy email klienst, hogy kényelmesen, egy helyen kezelhessük leveleinket. Ugyan 2016-ban már kevés felhasználónak jut eszébe ez, mégis érdemes adni egy esélyt ezeknek a programoknak - igazán hasznunkra lesznek.


Hirdetés


Windows Posta

A Windows Essentials Mailje után érkezett, a Windows 10-be beépített levelező igyekszik nagyon barátságos lenni és ez nagyjából sikerül is neki. A beállítás egyszerű, kezeli az érintőkijelzőket is, sőt, több fiókot egybekapcsolva, Windowson belüli globális címjegyzékkel is kezel. Ugyanakkor a speciális funkciók, a testreszabhatóság hiányzik belőle és mi a jó pár hónapos használat alatt bizony belefutottunk néhány idegesítő hibába.


eM Client

Nem túl ötletes név mögött egy egészen jó kliens bújik meg, amelyet már régóta fejleszt készítője. A kliens tényleg fejlett és felhasználóbarát, integrált chat része is van, nem fogyaszt sokat, de az ingyenes verzió csupán két fiókot kezel és a nagyon aprólékos beállításokból sem találunk meg mindent.



Mailbird Lite

Az ingyenes applikáció már három fiókot is kezel, de fizetés hiányában bizony nagyon sok, ma már alapszintű szolgáltatást letilt (például csatolmány-előnézet). Pedig használata, beállítása egyszerű, mégis aprólékosan testre szabhatjuk. A levelezés mellett chat, csapatmunka, fájlszinkronizálás és naptár is része a programnak. Érdemes adni neki egy próbát, ha megtetszik, nem olyan fájdalmasan drága a teljes verzió.



Claws Mail

Nem támogat HTML levélküldést, nem állítja be automatikusan a fiókjainkat, mégis, végtelenül barátságos a kezelőfelülete. Emellett ingyenes és a legapróbb részletekig elérünk minden beállítást. A program nagy erénye még, hogy az egyik leggyorsabb, a keresése is jó és gyakran frissítik.



Thunderbird

Nagyon régóta piacon van az egykoron Mozilla-szoftverként megismert levelezőkliens. A Thunderbird kezelőfelülete némileg a múltat, a Windows 7-es időket idézi, de a külső alatt fejlett és gyors motor dübörög. A beállítás egyszerű, a használat magától értetődő, fizetnünk pedig nem kell. A keresés lehetne gyorsabb és néha meg-megtorpan a gyakori frissítéseknél, viszont cserébe van RSS-olvasója és temérdek plugin várja, hogy kipróbáljuk. Az alapértelmezett, puritán kezelőfelületet is lecserélhetjük az óriási téma-könyvtárban.



Ti mit használtok levelezésre?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.