Hirdetés

Emelkedik a Windows 8 részesedése



|

Hazánkban a globális tempó felével növekedik a rendszer adaptációja.

Hirdetés

Ugyan a hardvergyártók és elemzők körében rendkívül népszerű a rossz PC-eladásokat a Windows 8-ra kenni, ám valójában az operációs rendszer adaptációja látszólag teljesen egészséges sebességgel növekedik, hiszen a StatCounter legfrissebb adatai szerint a tavaly október végén kiadott OS nemzetközi piaci részesedése az utóbbi két hétben 4,69 százalékra emelkedett.


Összehasonlítási alapul a piacvezető Windows 7 tortából kihasított szelete 53,89 százalék volt, a második helyen 21,7 százalékkal a Windows XP futott be, a harmadik helyet 7,11 százalékkal a Mac OS X szerezte meg, míg a Windows Vista a maga 6,06 százalékával már alig vezet a Windows 8 előtt.


A Gemius Ranking adatai alapján hazánkban jóval lassabban terjed a redmondiak friss rendszere, a múlt héten 2,31 százalékos részesedéssel rendelkezett. A hazai toplista erősen eltér a nemzetközitől: első helyen 46,73 százalékkal a Windows 7 végzett, a második helyen 38,82 százalékkal a Windows XP állt, a harmadik legnépszerűbb rendszernek pedig 4,44 százalékkal az Android bizonyult.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.