Hirdetés

Emsisoft Online Armor - akarsz egy jó tűzfalat ingyen?



|

Ki hitte volna, hogy az osztrákok tudnak tűzfalat készíteni! Pedig a piacon lévő egyik legjobb megoldást a sógoroknak köszönhetjük. A PC World előfizetői egy évig ingyen használhatják a szoftvert.

Hirdetés

Mivel az internet modern fenyegetései ellen egy szimpla víruskereső mit sem ér, ha biztonságban akarjuk tudni adatainkat, bankszámlánkra helyezett pénzünket, akkor nincs mese, be kell ruháznunk egy tűzfalra. Valamelyest hátradőlhetnek azok, akiknek internetbiztonsági csomag fut a gépükön, annak ellenére, hogy legutóbbi tűzfaltesztünk alapján az e területre specializálódott gyártók még mindig jobban értenek a hálózati védelemhez, mint a mindent az egyben kínáló vírusvédelmi cégek. Vagyis ha kellően paranoiások vagyunk – ami ez esetben kifejezetten jól jön – akkor a maximális védelem érdekében, mint ahogyan cipőt a cipőboltból, úgy tűzfalat is a tűzfalgyártóktól érdemes beszerezni.

Így neveld a tűzfalad



A PC World nagy év végi előfizetői akciója keretében ingyen használható Emsisoft megoldása nem csak egy a célszoftverek közül, hanem talán az egyik legjobb, amely a hagyományos hálózati védelmen felül kémprogram és böngészővédelmet, valamint fájlrendszer, alkalmazás és registry felügyeletet is kínál, ráadásul HIPS modullal (Host Intrusion Prevention System) is felszerelték.

 

 

Utóbbi jelenlétének köszönhetően az Online Armor nem csak a világhálóról érkező és kifelé irányuló forgalmat, hanem a rendszer alkalmazásait is monitorozza, és azonnal jelez, amint az egyik program át akarja venni a kontrolt egy másik felett, netán egy folyamat egy Windows szolgáltatáshoz, vagy egy registry bejegyzéshez akart hozzáférni, így könnyen kihúzhatjuk a kártevők méregfogát. Ekkor a program egy felugró ablakban jelzi a kísérletet, ha nem tud automatikusan cselekedni, amelyhez plusz információkat is csatol, hogy megfelelő döntést tudjunk hozni.

 



Sajnos az OASIS alapú felhő intelligencia fehér- és feketelistája még nem kellően okos ahhoz, hogy a rendszer az idő nagy részében automatikusan működjön, ám a legtöbb helyzetben jól vizsgázik, és minden ismeretlen folyamatra rákérdez, biztos, ami biztos alapon. Emiatt készüljünk fel arra, hogy a tanulási időszak alatt viszonylag sokszor kell majd a tűzfal beállításaival bíbelődnünk, ám a közösségi intelligencia alapján a Windows folyamatokkal és az illesztőprogramokkal nem kell majd sokat foglalkoznunk.

 



Ráadásul ha egy folyamat jó, vagy rossz mivoltát illetően bizonytalanok vagyunk, akkor a RunSafer engedélyezésével biztonságosan, az Online Armor figyelő szemei kíséretében futtatjuk azt. Sőt később bármely szabályt felülírhatunk, minél mélyebb informatikai tudással rendelkezünk, annál inkább érdemes elmélyedni a beállításokban, mivel a program működése aprólékosan paraméterezhető a hozzáértő, azaz „Advanced” üzemmódban.

 

 

Ha az automatikus beállításokat kedveljük, akkor is érdemes legalább a megbízható domainek listájára felvennünk az online bankunkat, hiszen a „Banking” üzemmód élesítésével csak a fehérlistát oldalak felé forgalmat engedélyezi a tűzfal, így elrejtve aktivitásunkat a kíváncsi szemek elől.

Fizetség nélkül is véd



A legújabb hatos verzió az alkalmazás frissítésekre is figyel, így ha egy program verziót vált, akkor megörökli a korábban beállított Online Armor szabályokat is. Emellett gyorsabb lett még a telepítési procedúra, javult a Chrome böngészők támogatása és a tanuló üzemmód is gyorsabb lett. Összességében az Emsisoft megoldását még mindig az egyik legjobbnak tartjuk, amely versenyben van a Comodóval a legjobb tűzfal címért.

 

Hirdetés

 

Nagy kár, hogy az Online Armor csak 30 napig teljes funkcionalitású, amely periódust követően átvált csökkentett, ámde ingyenes kiadásra. Még jó, hogy a PC World előfizetői egy évig ingyen használhatják a programot például az AOMEI partíciónálójával és a Zoner képoptimalizálójával egyetemben! Az előfizetői akcióról további részleteket itt olvashatsz: pcworld.hu/elofizetes

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.