Hirdetés

Ennyire gyengék a jelszavaid



|

Egy weboldal megmutatja, hogy mennyi időbe telik egy hackernek feltörni a jelszavunkat.

Hirdetés

Az elmúlt évek cyberbiztonsági botrányai ellenére sokan még mindig egyszerű jelszavakat használnak. Az "12345" és a hasonló kódok feltörése egy hackernek viszont mindössze 0,29 milliszekundumba kerül. 

Hirdetés

A BetterBuys egy olyan interaktív oldalt állított össze, amely az Intel mérési eredményeit és a John the Ripper jelszótörő eszközt veszi alapul. 

Az oldal arról ad tájékoztatást, hogy egy átlagfelhasználó jelszava mennyire jó, és milyen hamar tudja feltörni egy hacker. 

A hackereknek sokszor nincs nehéz dolguk, van, hogy a jelszavakat egyszerűen kitalálják, van, hogy ingyenes szoftverek segítségével oldják meg a feladatot. Aki egy szótárban megtalálható szót választ jelszónak, majd egy számot csap a végéhez, annak a kódját a szoftverek átlagosan 1 óra alatt tudják feltörni. 

A John the Ripper brute force jellegű eljárásra építkezik, vagyis egy egyszerű listát alapul véve eltérő szavakat, számokat, kifejezéseket és kombinációkat próbál ki. Először persze mindenki a leggagyibb jelszavak listájával kezdi. 

A karakterek száma egyébként nagyban befolyásolja a törési nehézséget: 7 karaktert fel lehet törni 0,29 milliszekundum alatt is, de 12 karaktert van, hogy két évszázadba kerül. Segítenek a kis- és nagybetűk, a számok, szimbólumok is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.