Hirdetés

Érkezik az új DirectX változat



|

Hamarosan itt a DiretX 10.1-es verzió.

Hirdetés

Az XAudio 2 nevezetű, DirectSound-ot leváltó hangrendszer lesz talán a legfontosabb újítása a már fejlesztés alatt álló DirectX 10 vérfrissítésnek.

 

A Microsoft a saját háza tájáról, az Xbox360-ban már használt API-t dolgozza át PC-re, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy egyszerűsödik a fejlesztés: nem kell külön egyikre és másikra leprogramozni a hangok vezérlését. Ezt a nem elhanyagolható előnyt tetézve az új rendszer javít a többcsatornás hang kezelésén, továbbá erősen támaszkodik a többmagos processzorokra. Ez alatt azt kell érteni, hogy egy kevésbé terhelt maggal végezteti a hanggal kapcsolatos számításokat, így nem vesz vissza a teljesítményből, mint ahogy azt tenné egy integrált hangkártya és DirectSound használatával például.

 

Természetesen grafikai téren is lesznek változtatások>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.