Hirdetés

Érkeznek a soha nem látott webcímek



|

Elindult a blog.google, de jöhetnek a .nike, .hbo, .mcdonalds végződésű webcímek is.

Hirdetés

A közeljövőben várhatóan egyre több érdekes webcímmel találkozunk, ugyanis nagy tempóban emelkedik az új fajta top-level domainek regisztrációjának a száma. 

Hirdetés

Az úttörők között van a Google, amely már szeptember 29-én elindította az egyik új, .google végződésű oldalát. Ez lett a blog.google, amely 19 Google-blogot gyűjt egybe, amelyek korábban külön voltak. 

Mindez egy 2 éves változási folyamatnak a része, amelynek során megszűntek a korlátozások a top-level domainek kapcsán. A weboldalak címei és az e-mail-címek így akár .xyz-re is végződhetnek, és sok cég kérte és kapta meg a jóváhagyást az egyedi domainnevekre - van már .kindle, .apple, .ibm, .canon és .samsung is, de akad .ford, .nike, .hbo vagy .mcdonalds. 

A jóváhagyások után az már egy másik kérdés, hogy a márkák mennyire használják majd ezeket a megkülönböztető címeket. 

A korai lelkesedés a szakértők szerint elcsendesedett, a webcímek pedig egyre kevésbé határozzák meg a mai márkák képét. Manapság más utakon is lehet azt formálni, például a Twitteren, az Instagramon, a Facebookon vagy a keresőkön keresztül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.