Hirdetés

Érkeznek az instant appok



|

Az Android rendszeren használható instant appok nem igényelnek telepítést, sőt, teljes letöltést sem.

Hirdetés

A tavalyi Google I/O nagy érdekességei közé tartoztak az instant appok, amelyeken bár dolgoztak azóta a mérnökök, sajnos nem sokat hallottunk róluk. 

Hirdetés

Az instant appok olyan alkalmazások, amelyekre a Google keresőjében bukkanhatunk rá a találatok között, vagy éppen egy közösségi oldalon, üzenetküldőben. 

Elegendő lesz egy gombra rányomni, és máris kipróbálhatjuk a kérdéses appot, annak telepítése, sőt, teljes letöltése nélkül. 

Weboldalak böngészése helyett így egy-egy fejlesztő alkalmazását próbálhatjuk ki, igaz, háttérszolgáltatások és értesítések nélkül. 

Egyes Android 7.0-t futtató készülékeken már fel is bukkant az első instant app, a Wish bevásárlóalkalmazás. 

Az ilyen app csupán a legszükségesebb kódokat tölti le a készülékekre, amelyek az elindításhoz kellenek. A Google szerint a fejlesztők egyetlen nap alatt felvértezhetik a funkcióval a programjukat. Az instant appok futtatását a Beállításokban, a Google menüben kezdeményezhetik a felhasználók - aki nem találja a menüt, az még nem jogosult a használatukra. 

Az instant appok idővel a felhasználók 96 százalékához jutnak el, a funkció Android 4.1-től fölfelé működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.