Hirdetés

Erősödik a Chrome jelszóvédelme



|

Windows esetében is hitelesítés szükségeltetik majd a szövegként való megjelenítéshez.

Hirdetés

Augusztus közepén váratlanul felkapta a nemzetközi média, miszerint a Google Chrome webböngészőben elmentett bejelentkezési információkat a beállítópanelen keresztül bárki képes minden további nélkül megtekinteni, amennyiben fizikai hozzáférése van a számítógéphez.

Hirdetés


A meglepően nagy vihart kavart felfedezésre válaszul a Google kijelentette, hogy a szoftverben ősidők óta jelenlévő funkcionalitás biztonsági szempontból valójában lényegtelen: az igazi problémát az jelenti, ha illetéktelen személy egyáltalán garázdálkodhat a másik számítógépén. Ez nem győzte meg túlságosan a publikumot, így a panaszkodás hallgatását megunva a keresőcég inkább nekiállt implementálni egy extra hitelesítéses megoldást.


A szigorítás úgy egy hónapja elsőként Mac OS X-en bemutatkozott be, François Beaufort friss tájékoztatása alapján pedig a közeljövőben Windows esetében is aktiválva lesz. A lényege, hogy a böngészőbe mentett jelszavak sima szövegként való kijelzése előtt meg kell adni az operációs rendszerben lévő felhasználói fiók jelszavát, így a kémkedő személy szinte garantáltan nem tekintheti meg a tárolt adatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.