Hirdetés

Érthetőbbé válnak a Twitter hashtagjei



|

Hamarosan kibővített tartalmat kapnak az olykor érthetetlen megjegyzések.

Hirdetés

A hashtagek lényege alapvetően az lenne, hogy minimális karakterszámmal tegyék érthetőbbé az üzenetet, kössék valamihez a tartalmat, ezzel eligazítva a követőket a témát illetően.Mivel hashtag gyakorlatilag bármi lehet, az utóbbi időben egyre több rövidítés is felütötte a fejét, ezek pedig rengeteg fejfájást okoznak az olvasóknak és a fejlesztőknek is, ezért a jövőben ezeket azonnal elérhető jelentéssel ruházzák fel.

Hirdetés

A Wall Street Journal értesülései szerint első körben a Twitter iOS alkalmazása kapja majd meg a frissítést, amelyben felcímkézik a legtöbbet használt rövidítéseket, így azok azonnal értelmezhetővé vállnak az olvasók számára. Ilyenek lesznek például a sorozatcímek, így a nem feltétlenül egyértelmű #OITNB a mindenki számára feldolgozható Orange is the New Black cimkét kapja majd.

Számos más változás is érkezik a következő hónapokban, ezeket azonban - ahogy egyébként a korábbiakban is - csak a kiválasztott kevesek próbálhatják ki első körben. A Twitter a felhasználói visszajelzésekre hagyatkozva finomítja majd a funkciókat. Több hír is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a hashtageket teljes egészében eltüntetnék, de erre elég kicsi az esély. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.