Hirdetés

ESET Smart Security 4



|

Három hónappal az angol verzió után végre megérkezett az ESET Smart Security négyes változata magyar nyelven is.

Hirdetés

Az ESET korábbi szokásainak megfelelően az új Smart Security is használható a korábbi verzióhoz vásárolt licencekkel Az ESS4 elődjéhez hasonlóan tartalmaz vírus és kémprogram elleni védelmet, tűzfalat és spamszűrőt, emellett belekerült a helyreállító lemez készítésének lehetősége és a korábban önálló alkalmazásként letölthető ESET SysInspector rendszerfelügyeleti eszköz is.

 

 

eset_smart_security_integralt_vedelemcopy.jpg

 

 


A helyreállító lemezt a külön futtatható ESET SysRescue alkalmazás elindításával készíthetjük el. Ez más biztonsági szoftverekkel ellentétben nem egy DOS-os vagy linuxos indítólemezt készít, hanem az úgynevezett Windows automatikus telepítési csomagot (röviden AIK) használja, tehát gyakorlatilag egy lebutított Windowst fog futtatni a lemezről. A majdnem másfél gigabájt méretű AIK-ot a felhasználónak magának kell letöltenie a Microsoft oldaláról és telepítenie az MSXML 6.0 csomaggal egyetemben, majd pedig a telepített mappát meg kell mutatni az ESET programjának. Ezután készíthetünk rendszerindító korongot vagy USB-kulcsot, illetve egy ISO állományt. Ezekről indítva a rendszert, a Smart Security letölti a legújabb frissítést, majd leellenőrizhetjük és kitakaríthatjuk vele a teljes gépet, gyakorlatilag egy windowsos környezetben.

 

 

ess_cd.jpg
 

 



A másik feltűnő újdonság az ESET SysInspector rendszerfelügyeleti eszköz. Ennek a szoftvernek a segítségével részletesen elemezhetjük a rendszerünkön futó folyamatokat, hálózati kapcsolatokat, fontos rendszerleíró-adatbázis bejegyzéseket, rendszerszolgáltatásokat, meghajtókat. Emellett információkat nyújt a rendszerünkről, a fent lévő alkalmazásokról, a telepített frissítésekről és javítócsomagokról.




Megerősített védelem



A program felülete szerencsére alig változott, ami jó hír, mert a korábbi változat felhasználói könnyedén elboldogulnak vele. Persze a felszín alatt rengeteg kevésbé látványos, ám annál fontosabb újdonságot találhatunk. Ilyen az, hogy a program immáron
vizsgálja az SSL-kódolású kommunikációt, így például a HTTPS- és a POP3S-protokollokon keresztül közlekedő tömörített állományokat is ellenőrzi. Érdemes kiemelni, hogy a korábbi verzióval ellentétben már nemcsak a Microsoft Outlook, Outlook Express és Windows Mail levelezőket támogatja az alkalmazás, hanem együttműködik a Windows Live Mail és a Mozilla Thunderbird programokkal is. Ez nemcsak a bejövő levelezés vírusvédelmére, hanem a spamszűrésre is vonatkozik. Fejlődött a program önvédelme is: képes megvédeni a saját állományait és rendszerleíró-adatbázis bejegyzéseit a jogosulatlan hozzáféréstől, így az ezeket módosítani próbáló kártevőktől is.

 

 

eset_3.png



A tűzfal újdonságai közé tartozik a korábbi interaktív, automatikus és házirendalapú szabályok mellett az automatikus üzemmód kivételekkel és a tanuló mód megjelenése. Ez utóbbi minden olyan kommunikációt engedélyez, amelyhez nem rendeltünk hozzá külön szabályt. Segítségével tűzfalunknak gyakorlatilag „megtaníthatjuk” a gépünkön futó folyamatokat és automatikusan létrehozhatjuk a hozzájuk tartozó szabályokat – ezek pedig természetesen utólag módosíthatók. Ez a funkció elsősorban vállalati környezetben hasznos, otthoni felhasználók számára továbbra is az automata üzemmód a legkényelmesebb.

 

 

Kevesebb bosszúság


Mindezek mellett a fejlesztők gondoltak a hordozható gépek tulajdonosaira is: az ESS4 érzékeli, hogy a számítógép akkumulátorról működik-e – ennek megfelelően időzíti az ütemezett feladatok végrehajtását. Bár a korábbi verzióknál is ki lehetett kapcsolni a felugró üzeneteket, de a négyes verzióban ez még egyszerűbbé vált. Egy funkció segítségével kikapcsolható az összes – felhasználói beavatkozást nem igénylő – ablak megjelenése, amennyiben teljes képernyős alkalmazást, például játékot vagy filmlejátszást futtatunk.


Még jobban használható, még biztonságosabb, még sokoldalúbb lett az ESET Smart Security új verziója, miközben az alacsony erőforrásigény maradt a régiben. Mivel a meglévő licencünkkel használhatjuk a négyes verziót, mindenképpen érdemes frissítenünk az újra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.