Hirdetés

EULAlyzer 2.0



|

Tegye fel a kezét, aki elolvassa az alkalmazások licencét! E program megteszi helyettünk!

Hirdetés

Tegye fel a kezét az, aki elolvassa a program telepítésekor megjelenő végfelhasználói licencszerződést! Valószínűleg senki, mindannyian automatikusan kattintunk a Tovább gombra, hiszen szeretnénk minél előbb befejezni a telepítést és birtokba venni az alkalmazást. Ezzel egészen addig nincs semmi probléma, amíg „becsületes” programokat telepítünk, de sokszor a licencszerződés mélyén találhatunk olyan dolgokat, amelyeket automatikusan elfogadunk, amennyiben telepítjük az adott programot.

 

eulalyzer.png

 

Az EULAlyzer leveszi a vállunkról az angol nyelvű licencszerződések átbogarászásának fárasztó terhét, elemzi a bemásolt szöveget és olyan kulcsszavak után kutat, amelyek aggályosak lehetnek a felhasználó szempontjából. Ilyenek lehetnek például a reklámozásra, a felhasználó adatainak továbbterjesztésére vonatkozó, vagy egyéb, adataink kezelésére szolgáló, a szerződés mélyén megbújó mondatok. Ezután a szoftver egy kivonatot készít, amelyben egyesével átnézhetjük telepítés előtt az általa veszélyesnek talált elemeket.

A licencszerződést az analizáláshoz be kell másolnunk a program ablakába. Ha ezt a kellemetlenséget is soknak tartjuk, akkor frissíthetünk a (fizetős) Pro változatra, amely teljesen automatikusan felismeri és analizálja a szerződést, amikor az a képernyőre kerül.


Adatok

  • A végfelhasználói licencszerződések szövegégnek elemzése
  • Riport készítése
  • Statisztikák készítése
  • Vista alatti működés
  • Fejlesztő: Javacool Software
  • Ár: ingyenes


Értékelés
Előny: ilyen alkalmazás még nem volt
Hátrány: az ingyenes változat nem támogatja az automatikus elemzést
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 3,5
Ár/érték: 5
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.