Hirdetés

EuroOffice 2008 – szabványosabb



|

Az ODF ismerete mellett magyar fejlesztésekkel gazdagabb az EuroOffice.

Hirdetés

Már mintegy hét éve kísérhetjük figyelemmel az EuroOffice életútját, mely kezdetben a MagyarOffice néven volt ismert. Az új, 2008-as verzió az OpenOffice 2.3-as változatára épül, mely a szabványos (ISO) ODF állományformátumot használja. Ezen felül olyan szótár, solver és térképdiagram szolgáltatásokat foglal magában, melyek más OpenOffice alapú alkalmazásokhoz is illeszthetők.

 

officemap.jpg

 

 

A Multiráció Kft és az ELTE IKKKK együttműködéseként pedig egy, a projekthez kapcsolódó szoftvervalidációs motor segítségével rengeteg apró, a későbbiekben nem reprodukáló hibajelenségekhez vezető programozástechnikai hibát derítettek fel az OpenOffice forráskódjában. A hazai javításokból nem csak az EuroOffice, hanem az OpenOffice felhasználók és fejlesztők is profitálnak világszerte.


Sajnos a hazai körökben és világszerte félnek az Open Document Format (ODF) használatától, holott az nem csak vetekszik a piacot uraló Microsoft DOC formátumával, de attól eltérően nyílt szabványra épül. Az OpenOffice és Microsoft Office tapasztalataink szerint használható egy szervezeten belül, mivel az előbbi képes olvasni és írni a szoftveróriás formátumait. Mégis, a hazai közbeszerzési pályázatokat eleve „Microsoft Licenc" megvásárlására írják ki, ami erősen megkérdőjelezi a verseny tisztaságát - arról nem is beszélve, hogy az EuroOffice töredék annyiért beszerezhető.


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán közel 3000 hallgató és 77 doktorandusz készül arra, hogy felkészült szakemberként, tanárként hasznosítsa informatikai tudását végzés után. Közülük a legtehetségesebbek lehetőséget kapnak arra, hogy az ELTE IKKK keretein belül mélyítsék el gyakorlati ismereteiket. Ez kölcsönös előnyökkel jár a kar és az IKKK számára is. Az ELTE IKKK Adaptív Szoftverlabor az adaptív felhasználói felületek terén végzett sikeres
kutatási-fejlesztési munkát egy pályázat keretében, a MultiRáció megbízásából. Az adaptív felületek olyan fejlett szoftverergonómiai megoldások, amik intelligensen, a felhasználói szokások megfigyelése és értelmezése alapján személyre szabott és hatékonyabb munkavégzést lehetővé tevő kezelőfelületet nyújtanak.


A tájékoztatón dr. Banai Miklós, a MultiRáció Kft vezetője bejelentette, hogy a MagyarOffice és EuroOffice felhasználóknak február végéig a MultiRáció rendkívüli kedvezményt kínál az Unió által ajánlott nemzetközi szabvány fájl-formátumra épülő új termékváltozatra, az EuroOffice 2008 Professzionálisra való frissítés esetére amelynek részletei a cég web-oldalán találhatók.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.