Hirdetés

Európa a Firefoxé



|

Az öreg kontinensen a Statcounter adatai alapján már nem az Internet Explorer a legnépszerűbb böngésző.

Hirdetés

2010 utolsó hónapjában a Mozilla böngészője a piaci részesedést tekintve leelőzte a Microsoft megoldását Európában, így immár nem az Internet Explorer, hanem a Firefox kontinensünk kedvenc böngészője.

 

 

 

 

Novemberben még egy picivel őrizte előnyét a redmondi szoftvercég megoldása. Piaci részesedése 38,91 százalék volt, míg a Firefox 38,5 százalékkal állt a második helyen. Decemberben azonban utóbbi - egy kicsit visszaesve - 38,11 százalékkal előzött, miközben az Internet Explorer nem volt képes megfékezni a süllyedését, így megtörtént az, amire az internet ókora óta nem volt példa: a második helyre kényszerült 37.52 százalékkal a böngésző.

 

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share



A globális piacon még jól áll a böngészőcsalád, annak ellenére, hogy dominanciája folyamatosan olvad. Sőt e trendet egyelőre még az Internet Explorer 9 bétája sem volt képes megállítani (habár terjed az IE család új üdvöskéje). A Microsoft megoldása így a Statcounter adatai alapján decemberben például 48,16 százalékról 46,94 százalékra esett vissza. A második helyen - globális léptékben - a Firefox következik (30,67 százalék), míg a harmadik pozícióban a rohamléptékben növekvő Google Chrome áll (14,85 százalék).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.