Hirdetés

Európa szívügye lett a Symbian



|

24 szervezet csatlakozott az operációs rendszer fejlesztéséhez.

Hirdetés

A nemrég vezérigazgatót váltott Symbian Alapítvány tegnap jelentős bejelentést tett: az Európai Bizottság, és 24 különféle szervezet részben anyagi, részben technikai támogatásával elindult a SYMBEOSE-projekt, a rövidítés jelentése „Symbian - the Embedded Operating System for Europe".

 

 


Céljuk a meglévő operációs rendszer továbbfejlesztése, sajnos egyelőre túl sok konkrétumot nem kaptunk. A tájékoztatás szerint új funkciókkal bővítik a platform szívét, ezen felül hozzájárulnak a lehetőség szerint jövőálló alkalmazások és szolgáltatások integráláshoz, ezzel elősegítve a platform hosszú távú boldogulását. A Symbiant jelent pillanatban csak okostelefonokon használják, a most létrejött konzorcium egyik fontos feladata változtatni ezen az állapoton az elkövetkező három évben.


Az alapítvány által vezetett csoportosulás céljainak megvalósítására összesen 22 millió euró anyagi erőforrás áll rendelkezésre, ennek fele az Európai Bizottságtól fog érkezni, a másik fele pedig a fejlesztésben résztvevő 24 partnertől - elsősorban eszközgyártókról, mobilszolgáltatókról, egyetemekről, kutatólaborokról, szoftverfejlesztőkről, és hardver/szoftver integrációra szakosodott egyéb cégekről van szó. Az érdemi munka szakterületek szerint megoszlik köztük, az operációs rendszer neve pedig marad Symbian.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.