Hirdetés

Everest Ultimate Edition 3.50



|

A közkedvelt rendszerelemző program lefgrissebb változatát vizsgáltuk meg

Hirdetés

Az Everest nagy tudású rendszerdiagnosztikai és sebességmérő program, amely számos extra funkciót kínál a felhasználónak. A korábban ingyenes alkalmazásként is terjesztett szoftver jelenleg két fizetős verzióban érhető el: az Everest Ultimate Edition az otthoni felhasználók számára készült, míg az Everest Corporate Edition olyan funkciókat is tartalmaz, amelyeket az átlagfelhasználók nem, csupán a vállalati rendszergazdák tudnak igazán hasznosítani.

 

Rendszerinformációs program lévén a hardverinformációs rész igen erősre sikeredett. Nemcsak hogy kilistázza a gépben található hardverelemeket, hanem a végletekig részletes információval szolgál róluk, és webes hivatkozásokkal segíti, hogy gyorsabban megtaláljuk az eszközt a gyártó weboldalán.

 

A processzor, alaplap, memória, merevlemez és grafikus kártya kiemelt szerepet kap az Everestben. Ezekről bármit megtudhatunk, úgymint: pontos típus, azonosítókód, processzor-utasításkészletek, gyártástechnológia, órajelek, szorzók, hőmérsékleti adatok, SMART-értékek stb. Ezen adatok kiderítéséhez számos egyedülálló kis programocskát találhatunk az interneten, de az Everest ezeket egy csomagban kínálja a felhasználónak - ráadásul megbízható forrásból, terméktámogatással. Természetesen az imént felsoroltakon kívül minden egyéb eszközt ismer, és részletes információt szolgáltat azokról: például képes kijelezni, hogy a hálózati nyomtatóban kevés a festék, feltéve, hogy a nyomtató képes erről tájékoztatást adni.

A hardverelemek nyújtotta szolgáltatásokról különböző statisztikákat tudhatunk meg. Erre jó példa a hálózati csatoló, amelynek forgalmát folyamatosan figyelemmel kísérhetjük.

 

 

everest1_1.jpg

 

Bár a program első ránézésre erősen hardverorientáltnak tűnik, közelebbről megvizsgálva hamar rájövünk, hogy a szoftverekről is rengeteg információt szerezhetünk általa. Az operációs rendszer legrejtettebb mélységeiben is keresgélhetünk vele. Nemcsak a telepített programokról kapunk információt, hanem a termékazonosítóval bíró szoftverek licenckulcsát is megtekinthetjük.

 

Windowsos programról lévén szó, otthonosan mozog az operációs rendszer minden szintjén, így bármilyen, felhasználókkal kapcsolatos, nem titkos információt kideríthetünk. Külön biztonság rész is helyet kapott az Everestben. Itt megtekinthetjük, hogy pontosan (KB-szám szerint) milyen biztonsági frissítéseket telepítettünk az operációs rendszerre, illetve milyen verziószámú tűzfalat és vírusirtót használunk - sőt, ez utóbbinál még a vírusadatbázis dátumát is ki tudja olvasni a programból.

 

Az Ultimate Edition a DirectX-et is jól ismeri; pontos képet ad a rajta keresztül kommunikáló, illetve az azzal kompatibilis eszközök képességeiről.

 

A 3.50-es verziószámot viselő Everest már a jövőre is fel van készítve, mert a jelek szerint felismeri a Blu-ray és HD DVD lemezeket fogadó optikai egységeket, továbbá kezeli a Logitech G15 billentyűzetek LCD-kijelzőjét is, amelyre az általunk kiválasztott paramétereket feliratozhatjuk.

 

everest2_1.jpg

 

A rendszerinformáción és diagnosztikán kívül az Everest számos beépített sebességmérő modult is kínál. Ezek közül kiemelendő a rendszermemória és a processzor-gyorsítótár sebességét mérő egység, amelyen belül memóriaírást, -olvasást és -késleltetést mérhetünk, az eredményeket pedig összehasonlíthatjuk különböző referenciaértékekkel. Része még egy háttértároló-sebességmérő modul is, amely bármilyen külső vagy belső adattárolóval megbirkózik.

 

Ár: 6900 Ft

 

Web: http://hopp.pcworld.hu/2346

 

Előny: gyors és alapos rendszerfelmérés

Hátrány: már nincs belőle ingyenes verzió

 

Teljesítmény: 96%

Szolgáltatás: 97%

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.