Hirdetés

Ez a cég vette a legtöbb AI-startupot



|

2011 óta rohamtempóban emelkedik a felvásárlások száma a mesterséges intelligenciára építő startupok világában.

Hirdetés

Bár a tech szektorban egyébként is jellemző lett, hogy a nagyobb cégek felvásárolják a kisebbeket, a mesterséges intelligenciára építő startupok világában ez a trend minden eddiginél nagyobb. 

Hirdetés

A felvásárlási versenyt a Google vezeti, amely az elmúlt 5 évben 11 AI-startupot vett meg a CB Insights szerint. 

A szektorban 2011 óta nagyjából 140 felvásárlás történt, csak az elmúlt évben 40. Összehasonlításképp: 2011-ben csak 5 ilyen esemény történt. A legnépszerűbb témák a képi és a hangalapú feldolgozás. 

A CB Insights szerint a Viv Labs felvásárlásával már a Samsung is beállt a sorba a Google, az IBM, az Apple, az Intel és a Salesforce mellé - többek között. Ezek a cégek mind szeretnék megkaparintani a legjobb privát AI-vállalatokat. 

Az emlékezetesebb felvásárlások közé tartozik, amikor az Emotient az Apple-höz került, az Itseez és a Movidius az Intelhez, a Moodstocks és az Api.ai pedig a Google-höz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.