Hirdetés

Ez a fotóid legérdekesebb része



|

Az MIT új eszköze megjósolja, hogy egy kép mennyire marad emlékezetes.

Hirdetés

Az MIT tudósai kifejlesztettek egy új algoritmust, ami képes megmondani, hogy egy fotó mennyire marad emlékezetes, és, hogy a képen mi a legérdekesebb rész. 

Hirdetés

A MemNet néven futó projekt természetesen mesterséges intelligenciát használ, és hőtérképpel szemlélteti az eredményeket. 

A MemNet mélytanulási folyamata emberi tanítást kívánt, ennek hála képezték ki az algoritmust, hogy az befejezhesse a komplex műveleteket. Az algoritmus idővel okosabb lett, és néha az embereknél is jobban hajtotta végre a feladatokat. 

A MemNet tanításához a tudósok több tízezer fotót szedtek össze, és mindegyikhez egy értéket rendeltek, ami azt mutatta, az emberek mennyire emlékeztek rá a megtekintés után. 

Később ismeretlen képeknél versenyeztek az emberek a MemNettel. 

A MemNetet bárki kipróbálhatja, ide kattintva

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.