Hirdetés

Ezek az appok lehallgatják, hogy mit nézel a tévében



|

Fejlesztőiket a felhasználók tájékoztatása nélküli adatgyűjtés miatt vonhatják felelősségre.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (FTC) levélben figyelmeztetett 12 Androidos szoftverfejlesztőt, akik az indiai SilverPush technológiáját építették be appjaikba. Az Unique Audio Beacon képes arra, hogy a mobiltelefonok mikrofonját aktiválva a tévéreklámokban elhelyezett, az emberi fül által nem érzékelhető hangok segítségével térképezze fel a felhasználók tartalomfogyasztási szokásait.

Hirdetés

Jessica Rich, az FTC Fogyasztóvédelmi Irodájának vezetője szerint a probléma az, hogy ezek az alkalmazások nem figyelmeztetik a felhasználókat az adatgyűjtésre. A fejlesztőknek küldött hivatalos levél itt elolvasható, többek között azt is kifogásolják, hogy az ominózus appoknál egyébként nem lenne indokolt, hogy engedélyt kérjenek a mikrofon használatára.

Az Unique Audio Beacon akkor is tovább fut a háttérben, ha kiléptünk az alkalmazásból, bár a SilverPush azt állíttja, amerikai állampolgároknál nem folytatnak adatgyűjtést. Az FTC azt ugyan nem részletezte, pontosan melyik applikációk fejlesztőit figyelmeztették, annyit tudunk, hogy mindegyik a Google Play Store kínálatának része.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.