Hirdetés

Ezekkel töröld a többször meglévő fájlokat



|

Mutatunk három hasznos appot a duplikátumok gyors törléséhez.

Hirdetés

Aki huzamosabb ideig használ egy PC-t, az egy idő után bizony azzal szembesül, hogy egyre kisebb a szabad tárhelye. A zenék, fotók, dokumentumok elkezdik betelíteni az adattárolót, és végül gyakran kerülünk abba a helyzetbe, hogy jobban járunk, ha új merevlemezt vásárolunk. Addig is azonban van néhány trükk, amivel fel lehet szabadítani némi helyet a gépen. 

Hirdetés

Az egyik ilyen az, hogy megkeressük azokat a fájlokat és mappákat, amikből több is van - ezután pedig megszabadulunk a duplikátumoktól. Elsőre nem is gondolnánk, hogy a képkezelők és a különböző szoftverek importálás funkciója miatt mennyi minden lehet meg kétszer is az adattárolón. Milyen szoftverek segíthetnek a klónok megtalálásában? Mutatunk hármat. 

 

DoubleKiller

A DoubleKiller egy általános célú duplikátumkereső, ami képes mappákat és teljes meghajtókat is átkutatni. Összehasonlítja a fájlok neveit, méretét, módosítási dátumát, szükség szerint név, méret vagy fájltípus alapján is. 

Sok extra funkció is található benne, de kétségtelen, hogy a dizájn nem épp a mai trendeket idézi. Az Options fülön lehet felvenni a mappákat, majd a DoubleKiller fül alatt elindítani a keresést a Run gombbal. 

 

Őskort idéző felület

 

dupeGuru Picture Edition

A dupeGuru Picture Edition kifejezetten a kétszer vagy többször meglévő fotók felkutatására szakosodott. Általában ezekből szoktunk duplikátumokat begyűjteni, főleg akkor, amikor új gépre költözünk, mentéseket állítunk vissza vagy a felhőből mentünk le valamiket. A program használata nagyon egyszerű, csupán a szkennelendő mappákat kell hozzáadni - a keresést követően csak azt kell eldönteni, mi az, amit megtartunk. Ugyanez a program zenei változatban is létezik. 

 

Több kiadása is van

 

WinMerge

A WinMerge elsősorban akkor lehet hasznos program, ha sok dokumentummal és szöveges fájllal dolgozunk. Az alkalmazás képes két verziót összehasonlítani, és aztán a kijelzőn megmutatni a különbségeket. Mindennek a végén egy új dokumentumba is egyesíthetjük a szöveget, ha szükséges. A WinMerge nem kifejezetten a kétszer meglévő fájlok felkutatására szakosodott, hanem inkább az eltérő változatok, verziók összehasonlítására. Elsőre ugyan nem tűnik egyszerűnek a kezelőfelülettel boldogulni, de az ikonok segítségével hamar bele lehet rázódni a program használatába. 

 

WinMerge

 

Nektek mekkora HDD van a gépetekben? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.