Hirdetés

Ezért nem érnek semmit a titkosított üzenetküldők



|

A CIA valójában nem törte fel a Signalt és társait - nem is kell, sokkal jobb módszere van a szervezetnek.

Hirdetés

Az elmúlt napokban igen nagy figyelem jutott a WikiLeaks legutóbbi húzásának, amelyben több mint 8000 titkosított dokumentumot tett közzé. Ezekben a CIA megfigyelési és hackelési szokásai is részletezve vannak. Még rengeteg dolgot nem hitelesítettek, a média azonban hamar levonta a helytelen következtetéseket. 

Hirdetés

Az internet népe szerint például a CIA sikeresen feltörte a titkosított csevegéseket kínáló üzenetküldőt, úgy mint: Signal, Telegram, WhatsApp, Confide. A WhatsAppot leszámítva a többi eddig sebezhetetlennek tűnt. 

Időközben kiderült, hogy a média tényleg túlzott, ezek az appok továbbra is olyan biztonságosak és titkosak, mint valaha. 

A CIA-nak tehát nem sikerült ezeket feltörnie, azonban nem is kell - a beszélgetéseket megszerzi más módon. A CIA emberei nem magát a titkosítást támadják, a kiszivárgott dokumentumok alapján más módszerrel kémkednek. 

Jó példa az, hogy erőfeszítések nélkül tudnak telepíteni bárki készülékére egy apró eszközt. Ez utána félmásodpercenként képernyőképet készít, majd azt továbbítja. Ez nagyon hasznos minden titkosított tartalomnál, az üzenetküldőknél is. Gyakorlatilag bármilyen kommunikációt be tudnak gyűjteni ezzel a módszerrel. 

Nem számít tehát, hogy mennyire biztonságos appot használunk, a hackerek megtalálják a megoldást a kémkedésre. Az üzeneteket ugyanis a fogadónak dekódolnia kell, és meg kell jelenítenie a képernyőn, ha tudni akarja, hogy mit üzennek neki. Minderről pedig elég egy képernyőkép, a titkosítás máris haszontalanná vált. A hackerek oldaláról pedig sem komoly anyagi, sem komoly időbeli fáradozásokra nincs szükség. 

100 százalékos módszer és sérülékenységek nélküli okostelefon tehát nem létezik. Ha valakit nagyon érdekel a magánszférája védelme, az ne alapozzon kizárólag a titkosított csevegőkre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.