Hirdetés

Ezért rossz a Chrome a laptopodnak



|

A Microsoft megmutatta, hogy melyik böngésző mennyire takarékos egy laptopon.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a Google Chrome nem a laptopok legjobb barátja, ha akkumulátoros üzemidőről van szó. A Google már korábban ígérte, hogy javít ilyen téren a böngészőjén, de az eddigi módosítások látványos javulást nem hoztak. 

Hirdetés

A Microsoft alapos és saját teszteket végzett a témában, és bebizonyította, hogy a Chrome alaposan lecsökkenti a notebookok üzemidejét. 

A redmondiak két teszt segítségével mérték a böngészők fogyasztását. Az elsőben a tipikus böngészést vizsgálták népszerű oldalakkal, a másodikban arra voltak kíváncsiak, hogy meddig lehet HD-s videót streamelni. 

A Chrome 4 óra 19 percet bírt a videós teszten, az Edge pedig 7 óra 22 percet. 

A Microsoft tesztjei szerint a Chrome, a Firefox és az Opera is több energiát használ, mint az Edge. Ezt egy automatizált ciklus alapján mérték, amely alatt oldalakat nyitottak meg, görgettek cikkeket, videókat néztek és új lapokat nyitottak. 

Az eredményeket tovább erősítik a Windows 10-es gépekről származó adatokkal, amelyek alapján az Edge és a Firefox is takarékosabb a Chrome-nál. 

Az Edge böngészőnek valóban vannak vonzó tulajdonságai, de sok tekintetben még mindig elmarad a nagy riválisoktól, és a kiegészítőkre is várni kell. Az Anniversary Update ezen változtat, és az üzemidőt is tovább javítja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.