Hirdetés

Ezt a kártevőt soha nem veszed észre a gépeden



|

Normál géphasználatnak álcázza magát a rendkívül kifinomult Hammertoss.

Hirdetés

A FireEye biztonsági cég szakemberei egy olyan kártevőre bukkantak, amely rendkívül kifinomult, és szinte észrevehetetlen, ugyanis a ténykedését normál számítógéphasználatnak álcázza. A Hammertoss malware nem teljesen új, de az eddigi legrafináltabb módszereket egyesíti egyetlen csomagban. 

Hirdetés

Amint a szoftver eljut egy gépre, mindennapi feladatokat kezd el végrehajtani. Elsőként megnézi a Twittert. Egy algoritmus segítségével olyan twitteres bejegyzéseket talál, amelyekből megkapja a következő utasításokat.

A látszólag ártalmatlan tweetekből eljut a Githubra, ahonnan egy átlagnak tűnő képet szerez be. Ez a kép valójában a kódjában plusz információkat tartalmaz, amit elrejtettek a hackerek - ebben vannak a további utasítások.

 

 

Végül a Hammertoss elkezdi begyűjteni az információkat, majd feltölti egy felhős szerverre, ahonnan már leszippanthatják a hackerek, teljesen észrevétlenül. A FireEye szerint oroszok állnak a háttérben, és kizárólag nagyon fontos célpontok ellen vetik be a kártevőt. 

A támadók kerülik a feltűnést, és láthatatlan királynőként, csak a legfontosabb gépek ellen alkalmazzák a Hammertosst. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.