Hirdetés

Ezt lépd meg, ha egyetlen oldallal van bajod a Chrome-ban



|

Ha rendetlenkedik egy weboldal, akkor a gyorsítótár szelektív törlése megoldhatja a kellemetlenségeket.

Hirdetés

Időről-időre bármelyik gépen előfordulhat, hogy egy-egy weboldal nem működik megfelelően: valami nem töltődik be, nem az jelenik meg, mint a másik gépen, nem megy a belépés. Természetesen elképzelhető, hogy a konkrét oldallal vagy szolgáltatással van átmenetileg gond, de az is lehet, hogy a hiba a mi készülékünkben van. 

Hirdetés

Ha az összes többi oldal rendben működik, akkor ilyen esetekben jó eséllyel már az megoldja a kellemetlenségeket, ha a böngészőnk összes előzményét és sütijét töröljük. A Google Chrome ehhez beéptett segítséget is kínál. A Ctrl + Shift + Delete gombokat lenyomva az elmúlt óra, hét, hónap történéseit, továbbá a mindenkori előzményeket és gyorsítótárat is üríthetjük. Ez az eszköz viszont tényleg mindent töröl. 

Amennyiben egyetlen oldal gyorsítótárát szeretnénk üríteni, akkor látszólag meg vagyunk lőve. A Ctrl + F5 sem segít ilyenkor, elvégre hiába tölti újra az oldalt az alapoktól, a gyorsítótár érintetlen marad. Egy trükkel azonban szelektíven is tudjuk azt üríteni, a konkrét oldalra vonatkozóan. 

Mindehhez a Chrome böngészőben látogasd meg azt az oldalt, amelynek a gyorsítótárát törölni szeretnéd. Nyisd meg a fejlesztői eszközöket tartalmazó panelt a [Ctrl + Shift + I] billentyűkombináció lenyomásával. Amint a fejlesztői konzol felugrott, az egér jobb gombjával kattints egyet a címsor mellett található frissítés gomb ikonján. 

Ezután egy rövid menü jelenik meg a képernyőn. Ebben kérhetsz normál és teljes újratöltést, valamint a gyorsítótár ürítését és a teljes újratöltést. Kattints az utolsó opcióra.  

Ez a menü kizárólag akkor érhető el, ha a fejlesztői konzol meg van nyitva. Ha zárt állapotában nyomsz jobb gombot a frissítés ikonján, akkor nem történik semmi. 

Miért más ez, mint a Ctrl + F5? A Ctrl + F5 figyelmen kívül hagyja az oldal helyileg tárolt gyorsítótárát, azt ugyanis nem távolítja el, hanem ismét felhasználja. A Ctrl + F5 akkor hasznos, ha tudjuk, hogy valamilyen új információval frissült az oldal. A gyorsítórát törlése pedig akkor, ha az oldal túl sok hibával töltődik be, és nem működik megfelelően a gépen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.