Hirdetés

Ezúttal az AVG szúrt ki az ügyfeleivel



|

Trójaiként detektált egy kulcsfontosságú rendszerfájlt a vírusirtó.

Hirdetés

Kellemetlen incidenssel kezdte a csütörtöki napot az AVG, ugyanis a vállalat tegnapi első adatbázis-frissítése Windows XP-n „Generic32.FJU” névre hallgató trójaiként detektálta az operációs rendszer kulcsfontosságú „wintrust.dll” állományát.


Szerencsére a vállalat 9.0-s verziójú termékei automatikusan nem törölték az állományt, csak javasolták a megtisztítását, ám aki megfogadta a tanácsot, az nem volt képes újra bebootoltatni a számítógépét. Az AVG pár órával később kiadott egy hibát orvosló újabb adatbázist, ám a pórul járt felhasználóknak ez nyilván nem jelentett nagy vigaszt.


Idén ez a második komolyabb vírusirtóval kapcsolatos incidens, február elején a Kaspersky szintén exkluzívan Windows XP-n egy hibás frissítéssel letiltatta az operációs rendszer 80-as portját, így nem tudtak netezni a felhasználók. Az AVG mostani gikszeréhez hasonlót utoljára tavaly májusban az Avira produkált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.