Hirdetés

Ezúttal ne a Javát frissítsék!



|

Harmadszorra érkezett ebben a hónapban foltozás a Flash-hez.

Hirdetés

Nem fecsérelte az idejét a holnapi nappal véget is érő február folyamán az Adobe, ugyanis a vállalat immáron harmadszorra adott ki „kötelező” frissítést a Flash lejátszójához. A mostani foltozás összesen három hibát javít: az egyikkel ki lehet törni a beépülő Firefox alatt még tavaly bevezetett homokozójából, a másikkal ActionScripten keresztül távoli kódfuttatást lehet elérni, a harmadikkal pedig ugyanez egy puffertúlcsordulást kihasználva oldható meg.


A hibák Windows, Mac OS X és Linux rendszereken egyaránt kihasználhatóak, éppen ezért mindhárom platformon elérhetővé vált a patch, bár a pingvin esetén nem kritikus minősítést kaptak az Adobe-tól. A vállalat szerint nem érdemes késlekedni a beépülő frissítésével, ugyanis a bűnözők már aktívan próbálják kihasználni a sérülékenységeket.


Az Adobe ebben a hónapban először február 7-én adott ki egy két súlyos hibát orvosló patchet a Flash-hez, majd rá 5 nappal megérkezett a plugin 17 darab sérülékenységét javító, ám előre betervezett megafrissítése is. A beépülő legfrissebb változata alapvetően innen tölthető le, a Windows 8 felhasználók a Windows Update szolgáltatáson keresztül telepíthetik az Internet Explorerhez készült változatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.