Hirdetés

Facebook csevegő kerül a Firefoxba



|

A meglepő újítás elvileg már kipróbálható a legújabb bétával.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben többször is rebesgette a Mozilla Alapítvány, hogy hamarosan közösségi funkciók beépítésére használható programozási felületek fognak kerülni a hazánkban piacvezető Firefox webböngészőbe; a Social API-t talán nem meglepő módon elsőként a Facebook fogja kihasználni.


A Firefox legújabb bétáját letöltve, majd ezen weboldalra navigálva elméletileg már engedélyezhető a böngészőbe „épített” Facebook chat, ám sajnos ezen hír írásának idején valamilyen okból nem tudtuk aktiválni a lehetőséget. Éppen ezért nem teljesen egyértelmű, hogy a csevegőszolgáltatás használatához például folyamatosan bejelentkezve kell-e lenni a közösségi szolgáltatás webes felületén, vagy a normál munkamenettől elszeparáltan, amolyan különálló kliensként fut-e a megoldás (érzésünk szerint az előbbiről lehet szó).


A Facebook chat aktiválása után az elméletileg egy oldalsávként fut a webböngészőben, így bármely weboldalt böngészve folyamatosan szem előtt lehet az ismerősök frissítéseinek kivonata, az elérhető partnerek listája, és természetesen maga a csevegődoboz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.