Hirdetés

Fagyos Windows



|

Hirdetés

Miután elkészültem, tesztelni kezdtem a rendszert pár programmal, és azt vettem észre, hogy a legváratlanabb helyeken fagy le. Csak a reset gomb megnyomásával tudtam újraindítani. Hogyan derítsem ki, mi a probléma forrása?A váratlan rendszerhibákat legtöbbször memóriaprobléma okozhatja. Ilyenkor érdemes egy speciális memóriatesztelő programot használni, például a Memtest86-ot vagy a Memtest86+-t. Ezek a programok képesek alaposan letesztelni a memóriát, és hiba esetén azonnal értesítést kapunk. A másik probléma egy hibásan megírt vagy telepített illesztőprogram lehet.

A Windowszal megfelelően működő vezérlőket a Microsoft aláírja: ezek WHQL (Windows Hardware Quality Labs) megjelöléssel kerülnek forgalomba. Amelyik illesztőprogram nincs aláírva, valószínűleg az okozhatja a problémát. Ezek kilistázására használhatjuk a Windowsba épített Illesztőprogram-ellenőrzőt. A Start menü Futtatás ablakába írjuk be a verifier parancsot! A megjelent ablakban válasszuk a Normál beállítások létrehozása pontot, majd lépjünk tovább. Ezután kattintsunk az Aláírás nélküli illesztőprogramok automatikus kijelölése elemre, és a Tovább gomb megnyomására máris megkapjuk azon vezérlők listáját, amelyeket nem hitelesített a Microsoft. Ezek között kell megkeresnünk azt a vezérlőt, amely a lefagyásokat okozhatja (például monitor-, alaplap-, hangkártya-, webkamera-illesztők). Amennyiben lehetséges, keressük fel a gyártó oldalát, és töltsük le az újabb, hitelesített illesztőprogramokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.