Hirdetés

Fejlett kiberfegyveren dolgozik Japán



|

Nem csak vírus, de DDoS és célzott támadások ellen is hatékonyan jár el a japán kiberfegyver.

Hirdetés

A japán kormány gyakorlatilag néma csendben 2008 óta fejleszti az új kiberfegyverét. Egyáltalán nem ritka, hogy egy kormány (USA, Kína) a lehető leghatékonyabb eszközökkel igyekszik megvédeni digitális határait, de a japánok által használt módszer láttán páran rögtön pulóvert kötnek a szemöldökükből. A Fujitsu hathatós segítségével létrehozott vírus ugyanis egy különös, ámbár hatékony módszerrel éri el a célját.

 

Alapvetően, amikor a védelmi vírus felfedezi egy malware behatolását, a kártékony kódot deaktiválja, majd információkat nyer ki belőle. Ezután a védelmi programsor azonnal követni kezdi a malware által hátra hagyott virtuális nyomokat egészen a forrásig. A rögös út alatt minden érintett gépet letilt és deaktivál. A módszer lényege röviden az, hogy úgy akadályozza meg a kártékony kód terjedését, hogy a forrással egyetemben a fertőzött és a kiindulópont közötti összes gépet (,melyek potenciális gazdagépek lehetnek) likvidálja.

 


Néhány kétség kívül extrém helyzetben a fegyver sajnos lényegesen több számítógépet rakhat parkoló pályára, mint amennyi szükséges volna, azonban számos törvényben foglalt paragrafus teljes mértékben tiltja, hogy nemzetközi vizekre evezzen japán legjobb védelme.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.