Hirdetés

Félelmetes pontossághoz közelít a Google mesterséges intelligenciája



|

A képfelismerés tekintetében 94 százalékos pontosságnál tart a Google.

Hirdetés

A Google mesterséges intelligenciájának a képfelismerési tudását mindenki élvezheti - a Google Fotók ugyanis lebutított formában, de használja az algoritmust a képfelismerésben a macskák, kutyák és ételek beazonosítására. 

Hirdetés

A Google folyamatosan dolgozik a továbbfejlesztett képfelismerésen, és legutóbb megosztották, hogy az AI mennyire eredményes a feliratozásban. A statisztikák szerint a mesterséges intelligencia már 93,9 százalékos pontossággal dolgozik. 

Az arány 2014-ben 89,6 százalék volt, vagyis a haladás nem tűnik nagynak. Azonban a rendszernek nem csak a felismerési képességei javultak, de a képen lévő elemeket is jobban le tudja írni, például a színeket és a tevékenységeket jellemezve. 

Az idei Inception V3 modell ráadásul nem csak az egyedi elemeket tudja beazonosítani egy-egy fotón, de még viszonyba is képes azokat állítani. Egy gyakorlati példa alapján már nem csak azt tudja az AI, hogy a képen kutya, fű és frizbi látható, de a fű színével, továbbá a kutya és a frizbi kapcsolatával is tisztában van. 

Az eredményt úgy érték el, hogy emberek több százezer képet feliratoztak, a TensorFlow pedig mindezt megtanulta. Ha hasonló képeket talál, az emberi feliratozást használja fel a jellemezéshez, a leírást pedig önmaga alakítja, ha valami újat lát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.